Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий - 1966“


Местоположение: град Силистра
Председател: Росен Атанасов
Секретар: Радка Каталуева
Телефон: 0894/ 675 442 | 0888/ 360 852
Открито през: 1966 година

Читалището е създадено през 1966 година. То е единственият културен и духовен център в квартал „Гагарин“ – град Силистра. Дейността на Читалището започва с един самодеен състав и малка библиотека с библиотечен фонд – 600 тома литература. В настоящия момент библиотеката разполага с 13 652 тома литература.

Към Читалището функционират – Младежки, Средношколски и Детски танцови състави, Вокални групи, Състав за автентичен фолклор, Клуб за тенис на маса, Еко - клуб, Клуб на инвалида.

Читалището успешно сътрудничи с Общинското ръководство, училища и детски градини, с културните институции на територията на Област Силистра.

С дейностите на сформираните си клубове спомага за опазване и съхраняване на българските традиции и обичаи. Читалището е активен партньор при подготвянето и реализирането на проекти за приобщаване на представителите на различните етнически групи от региона.

Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1966“ успешно реализира проект, финансиран от ПРООН и Министерство на културата чрез създаване на „Клуб на народно, приложно изкуство“.

Създадена бе база за обучение и развиване на народните занаяти.

Използваните форми и методи на работа го превръщат в съвременен образец на духовно въздействие върху личността, интересно място за отдих.


ЧиталищаИнтернет портал на читалищата в Област Силистра - www.rekits-silistra.com