Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от домакинствата на територията на община Силистра


разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване


Във връзка с изпълнение на договор Община Силистра уведомява всички жители на общината, че в партньорство с  "Елтехресурс" АД (организация по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване организира кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ от  домакинствата на територията на община Силистра.

В рамките на кампанията безплатно ще се приемат всички видове електрически и електронни уреди без значение от състоянието им, вида, размера, състоянието им, година на производство, търговската им марка и т.н. Могат да бъдат предавани напр: телевизори, хладилници, готварски, отоплителни и микровълнови печки, перални, сешоари, видокасетофони, телефони, компютри, монитори, съдомиялни и сушилни машини, миксери, пасатори, прахосмукачки, радио приемници, шевни машини, и друго електрическо и електронно оборудване,  каeто работи на ел. ток или батерии. Услугата е безплатна за Вас и дори с малък бонус за клиентите – физически лица, под формата на ваучер от 2 до 10 лева в зависимост от големината на уреда, които могат да се използват при покупка от магазин “Технополис”.

Повече информация за видовете излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, за което може да се подаде заявка, е налична на интернет страницата на „Елтехресурс“ АД - www.eltechresource.com.

По време на кампанията са определени общо три дати - една през м. декември, и две през м. януари,  на които мобилни екипи  ще събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване по заявки на граждани. Заявките се приемат ежедневно, включително и през почивните дни, на национален безплатен телефон 0800 14 100 (без код за населеното место) от 08:30 ч. до 19:30 ч. или на e-mail: order@makmetal.eu. Датите, на които мобилните екипи ще събират излязло от употреба електрическо и електронно оборудване на посочените адреси са:

Гражданите могат да се запознаят с общите условия на  кампанията на интернет адрес: http://eltechresource.com/files/custom/obshti_uslovia_kampania_IUEEO.pdf

Община Силистра призовава гражданите притежатели на ИУЕЕО да се възползват от условията на кампанията, като по този начин спомогнат занамаляване на количеството депонирани отпадъци, пестене на суровини и ресурси и осигуряване на чиста околна среда на нас и нашите деца.