Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПОКАНА ПРАЗНИК В СЕЛО БАБУК "СЛЪНЦЕТО Е ЕДНО ЗА ВСИЧКИ"


image 10171
Покана
Празник в село Бабук
"Слънцето е едно за всички"
Празник, посветен на Лазаровден и отбелязване на Международния ден на ромите "Слънцето е едно за всички", ще се проведе на 8 април 2023 г. /събота/ на площада пред Народно читалище "Дочо Михайлов 1906", село Бабук, с начало 11:00 часа.
Събитието се организира от Кметство Бабук и Народно читалище "Дочо Михайлов" - село Бабук, със съдействието на Община Силистра, Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
В програмата ще се включат младите таланти от Балет "Лиденс" към НЧ "Доростол 1870", град Силистра с ръководител Лидия Маркарян, Вокална школа "Мегатон" с ръководител Миглена Илиева, ученици от ОбУ "Св. Климент Охридски" - село Професор Иширково, както и самодейците от лазарската и ромска групи към Народно читалище "Дочо Михайлов-1906", село Бабук.
За всички участници Община Силистра е подготвила много подаръци и приятни изненади.
Един от най-жизнерадостните тържества на пролетта е денят, в който момите лазаруват. В българската традиция Лазаровден, Лазарица или Лазарова събота е празник на нивите, пасищата и горите и се отбелязва винаги в съботата преди Цветница. Отбелязва се в чест на Свети Лазар - защитник на християнството. Празникът носи пролетно настроение и се очаква с нетърпение от всички.
На 8 април е Международен ден на ромите, известен като Ден на ромското пробуждане. На този ден през 1971 г. започва първият Световен ромски конгрес в Лондон, който приема химна и знамето на ромите. . В съответствие със свободата и демократичните ценности на страната ни, на този ден всички граждани изразяват своята толерантност и уважение към ромската общност.
Празникът "Слънцето е едно за всички" ще събере слънчевото настроение на децата и гостите на селото и ще сътвори букет от музика и танци за пролетта, приятелството и толерантността.
8 април 2023 г. /събота/ с начало 11:00 часа, пред Народно читалище "Дочо Михайлов 1906", село Бабук.

Публикувано на: 05 април 2023 г. / Печат