Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Фестивал на кайсията в село Айдемир


image 1025

Представители на всички поколения айдемирци участваха във фестивала на кайсията, организиран за втора поредна година от Народно читалище „Паисий Хилендарски” с председател Никола Караколев.
Добруджански мелодии огласиха площада в селото, където бяха изложени кайсии, кайсиева ракия, сладка и кулинарни деликатеси.
Фестивалът се проведе на 1 юли 2012 г. със съдействието на Община Силистра, РЕКИЦ, Опитна станция по кайсията, под патронажа на кмета на с. Айдемир инж. Денчо Георгиев.
„Кайсията – красивият плод на Добруджа” бе темата на конкурса за детска рисунка, който предизвика интереса на най-младите жители на с. Айдемир.
Председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова поздрави всички участници във фестивалната програма и им пожела здраве и успехи.
Царицата на кайсията, майсторките на сладка от кайсии и прославените айдемирски производители на кайсиева ракия се утвърдиха като запазена марка на фестивала.
В богатата концертна програма участваха добруджанският певец Георги Жеков с оркестър, Клуб „Деленки”, Клуб „Здраве”, Клуб № 1 и гости от Народно читалище „Иван Вазов” – с. Срацимир.
Жури отличи най-добрите в конкурсите за плод, кайсиева ракия и сладка, както и в конкурса за детски рисунки, които получиха грамоти и награди.

Публикувано на: 02 юли 2012 г. / Печат