Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Празник "Земята и хората – 2012"


image 1111

Тържественото честване на празника „Земята и хората – 2012“ се проведе тази сутрин /13 октомври/ от 10ч пред НЧ „Дочо Михайлов“ в село Бабук. Тази година организаторите посвещават празника на плодородието на 72-та годишнина от подписването на Крайовската спогодба и 100 годишнината от Балканската война.
Гостите на събитието имаха възможността да се запознаят с традициите и обичаите на местните, които представиха изложба, включваща селскостопанска продукция, производство на жителите на селото, предмети от природни материали – ръчна изработка на децата от детската градина към село Бабук, шевици и ръчни плетива от жените в селото, макраме, домашна козметика, картини на Енчо Добрев и др.
Програмата включваше концерт, на който се изявиха колективите към НЧ „Дочо Михайлов“ - танцов състав, мъжка вокална група и индивидуални изпълнители, гостуващите: ансамбъл „Дуло“, при читалище „Н.Й.Вапцаров“ – гр. Дулово, ансамбъл „Северняче“ от град Попово, хор за народно пеене от тракийското дружество в гр. Варна, с художествен ръководител Георги Германов и др.
Гости на тържеството бяха експерти от отдел „Култура“ при Община Силистра. По повод празника бяха отправени поздрави и пожелания от името на д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра и народният представител Стефан Господинов.
Дъждовното време не попречи на участниците в програмата, които продължиха да радват присъстващите с песни и танци.


Публикувано на: 13 октомври 2012 г. / Печат