Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Открита бе изложба живопис - Мария и Валери Върбанови


image 1112

В Художествената галерия вчера, 15 октомври 2012 г., бе открита изложбата на младите български живописци Мария и Валери Върбанови.
Интересът към тяхното творчество бе огромен и събра техни близки, приятели и ценители на изкуството. Своето уважение към представителите на модерното изкуство в България изказаха творци, граждани, общински съветници, директори и експерти в Община Силистра. Поздравителен адрес от името на кмета д-р Юлиян Найденов бе поднесен от г-жа Цветана Игнатова – нач. отдел „Култура”.
Музикален поздрав отправиха приятели на семейството с химна „О, Добруджански край”.
В откровен разговор с гостите Мария и Валери Върбанови изразиха благодарност към всички, уважили събитието и споделиха, че тази изложба посвещават на техен близък приятел от Силистра.
Мария и Валери Върбанови представят подбрана колекция от произведения, която показва до голяма степен ретроспективно съвместното им и соло творчество през последните 20 години - абстрактни и сюрреалистични композиции, натюрморти в класически реализъм и хиперреализъм.
Изложбата продължава до 30 октомври 2012 г., като днес /16 октомври/ от 16 ч. Мария и Валери ще работят с деца от кръжоците по изобразително изкуство. Децата ще се запознаят с мултимедийния продукт на творците и ще участват в организирания Workshop.


Публикувано на: 16 октомври 2012 г. / Печат