Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Българо-унгарска научна конференция


image 1116

От 11 до 14 октомври 2012 г. представители на общинска администрация, директори на общински и държавни училища, обслужващи звена и детски градини, водени от г-жа Денка Михайлова - Заместник-кмет”Хуманитарни дейности” и г-жа Мария Димитрова – Председател на Общински съвет – гр. Силистра, посетиха столицата на Унгария – Будапеща. Там се проведе втората сесия на българо-унгарската научна конференция на тема „Ученето през целия живот – реалност и предизвикателства” в рамките на проект „Морска академия 2020” на Асоциацията на дунавските общини „Дунав”, под патронажа на проф. Сергей Игнатов – Министър на образованието, младежта и науката и Н. Пр. Юдит Ланг – Посланик на Унгария в Република България. Програмата съдържаше две части – образователна и културна.
В образователната програма бе включено работно посещение на Детската градина „Ovada” и Основното училище с музикално направление. Предостави се възможност за обмяна на идеи и мнения по въпросите на учебно-възпитателния процес, финансирането на образователните институции, обучителните програми и естетическото оформление на учебните помещения.
Културната програма предостави възможността за панорамна обиколка на Будапеща, разходка с корабче по р. Дунав и посещение на градовете Естергом, Вишеград и Сентендре.
Нашите представители определят съчетанието на двете програми като изключително полезно и интересно. Същевременно участниците са впечатлени от изключителната красота и привлекателност на Будапеща- „Кралицата на Дунава”. Посещението на най-емблематичните градове в Унгария обогати познанията на участниците в конференцията за унгарската история.


Публикувано на: 18 октомври 2012 г. / Печат