Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Тържествено отбелязваме 100 години от Балканската война


image 1129

Днес, 24.10.2012 г., с тържествена церемония в Силистра бе отбелязана 100- годишнината от Балканската война.
Пред мемориала „ Военно гробище“ бе изпълнен ритуал по отдаване на почит, поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите офицери и войници в Балканската война. Тържеството бе под егидата на областния управител г-н Николай Димов, с участието на Съюза на ветераните от войните, Регионален клуб „Традиция“, Областен военен отдел, Областен съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Община Силистра.
Молитва за вечен упокой на воинските души отслужи отец Георги от Доростолска митрополия.
На церемонията отдадоха почит и поднесоха венци кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, народният представител г-н Стефан Господинов, предедателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова, кметове на общини, директорът на ОД на МВР комисар Ивелин Иванов, общински съветници, служители, ученици, учители, общественици и жители на Силистра.
„Балканската война е героична епопея за освобождаването на българите от Македония и Родопите, Беломорието и Одринска Тракия. Българският дух и национална гордост осмислят нашата идентичност в европейското семейство“, подчерта кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, Той изрази дълбокото си преклонение към хилядите българи, загинали в Балканската война.
Събитието продължи с литературни конкурси и изложби в зала „13“ на Художествената галерия, където силистренци имаха възможност да се срещнат с ветерани от войните.


Публикувано на: 24 октомври 2012 г. / Печат