Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Изложба на Йордан Маринов, посветена на неговия осемдесетгодишен юбилей


image 1134

Вчера, 25.10.2012 г., бе открита изложба на майстора на четката Йордан Маринов в Художествената галерия град Силистра. Десетки негови близки, приятели, роднини и възпитаници с букети в ръка се бяха събрали, за да го поздравят по повод поредната му творческа изява, посветена на неговия осемдесетгодишен юбилей. На откриването на изложбата своето уважение и признателност за приноса в изобразителното изкуство дойдоха да изкажат кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, директори, началници и служители в Община Силистра. В Худовествената галерия за пореден път се почувства културния интерес на гражданите към изобразителното изкуство.

Изложбата на художника е съвкупност от произведения, създадени през целия му творчески период. Тя показва предпочитанията на автора към избора на темите и похватите.

Художникът споделя, че в тревожното ни време творците трябва да създават изкуство, в което има успокояващо равновесие, поезия и ведри чувства. Самият Йордан Маринов твърди, че е дистанциран от стандартното мислене и от стереотипни модели.

Картини на нашия съгражданин има в Националната Художествена галерия и редица други галерии както у нас, така и в чужбина. Неговите произведения са показвани на международни изложби в Париж, в Лондон, на Остров Сицилия и други. През целия си творчески път Йордан Маринов се е срещал и общувал с изтъкнати художници, негови преподаватели, състуденти и приятели.


Публикувано на: 26 октомври 2012 г. / Печат