Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Излагат "Вълшебни сурвачки" в Общинския съвет - Силистра


image 1216

На 14 декември т.г. за единадесети път ателие „Вълшебни сурвачки“ събра сръчните ръчички на град Силистра. Организатори на тазгодишното издание са дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Силистра, Обединен детски комплекс и Общински съвет по наркотични вещества.

Сградата на Общинския съвет бе домакин на ателието, което има за цел да съхрани културно – историческото наследство и обичаите на българите. Д-р Мария Димитрова, председател на Общинския съвет, откри ателието и изрази своето голямо удоволствие от присъствието на малчуганите.

Зам.–кметът Денка Михайлова и малката Никол от балет „Лиденс“ закачиха коледната звезда с пожелание за успешна и щастлива 2013 година.

Децата от клубовете по изобразително изкуство в Обединен детски комплекс, малките участници от 2А клас на СОУ „Н.Й.Вапцаров“, 2В клас на ОУ „Кирил и Методий“, „Работилничка за вълшебства – Доби и приятели“ украсяваха сурвакнички и изработваха картички и традиционна българска украса за Коледа. Гевречета, сухи чушки и листа, дрянови пръчки – това бяха материалите в сръчните ръце на малките майстори.

Специални участници във „Вълшебни сурвачки“ бяха НЧ „Христо Ботев“ – с. Българка и кметът на селото Тодор Маринов. Те подредиха коледна софра и разказаха каква е традицията, когато се чества Бъдни вечер, Коледа и Сурваки по нашия край.

Всички изработки ще останат в сградата на Общински съвет. Желаещите могат да разгледат изложбата до 20 декември 2012г.


Публикувано на: 14 декември 2012 г. / Печат