Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

145-годишнината от рождението на проф. Анастас Иширков ще честват в село Проф. Иширково


image 1352

Организационния комитет на с. Професор Иширково организира тържествено отбелязване на 145- годишнината от рождението на проф. Анастас Иширков. Събитието ще се проведе на 17 април 2013 г. от 18:30 часа пред бюст паметника на Професора в центъра на селото.

Програмата за отбелязване на 145 години от рождението на професор Анастас Иширков включва:
14:30 – 15:30 часа Открит урок за живоата и делото на патриарха на българската география проф. Анастас Иширков в ОУ „Св. Климент Охридски“ – представен от студенти на ШУ „Епископ Константин Преславски“ под ръководството на проф. Стела Дерменджиева“
15:30 – 16:30 часа откриване на две изложби в читалището
16:30 – 18:30 часа посещение на „Паметника на летците“ и „Хаджиганкината къща“
18:30 часа Тържесвено откриване на плоча с надпис за живота и делото на проф. Иширков
Поздравителни слова
Поднасяне на венци и цветя в чест на 145 години от рождението на професор Анастас Иширков
В 19:00 часа в залата на читалището ще се проведе научна конференция за живота и делото на основоположника на българската география проф. Анастас Иширков. Участници в конференцията ще бъдат проф. Дерменджиев, проф. Дерменджиева, представител на проф. Станка Георгиева, представител на Ловешка библиотека, доц. Милен Пенерлив от Шуменския университет, доц. Пело Михайлов – автор на книгата за проф. Иширков, други представители на геогравската наука, студенти, общщественици и ученици. Празникът ще продължи с тържествен концерт с участието на представителите на Читалище, Основно училище, ЦДГ „Детелина“ и двата клуба на Пенсионера и инвалида – с. Професор Иширково.

Публикувано на: 12 април 2013 г. / Печат