Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Фолклорен фестивал "Сребърна пее и се смее" огласи центъра на село Сребърна


image 1407

За пета поредна година село Сребърна е домакин на двудневен фестивал на хумора „Сребърна пее и се смее". Днес, от 10:00 часа на площада в селото стартира първата от двете части на хумористичния фестивал. Организатори на събитието са кметство с. Сребърна и НЧ „Възраждане – 1940“, с финансовата подкрепа на Община Силистра.

Събитието бе открито от кмета на с. Сребърна Георги Иванов с пожелание към всички участници за достойно представяне и приятно гледане на всички зрители. Г-жа Денка Михайлова зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ също поздрави всички участници и присъстващи от нейно име и от името на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов: „За пореден път сте тук, за да огласите това село с вашите прекрасни песни и танци, да направите тази атмосфера толкова красива. Бъдете живи и здрави, нека да съхраняваме традициите в нашия край, защото те са нашето богатство“.

Специални гости на събитието бяха представителите на танцов състав от румънския град Слобозия, заедно със зам.-кмета на града г-н Валентино Бокани.

И тази година за участие са се записали над 50 самодейни колектива от цялата страна на възраст от 3 до 83 годишна възраст. Фестивалът ще продължи и утре / 19 май 2013 г./, когато центърът на село Сребърна ще бъде отново огласен от сценки, народни песни и танци.


Публикувано на: 18 май 2013 г. / Печат