Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Стартира 22-ят Международен екофорум "Сребърна 2013" гр. Силистра


image 1437

Днес, в залата на Младежки дом Силистра бе открит 22 – ят Международен ученически екофорум “Сребърна 2013”. Той е организиран със съдействието на Община Силистра, ОДК – Силистра, МОМН, Националния дворец на децата, Регионалния инспекторат по образованието – Силистра.

Форумът бе открит с концерт на местни състави и приветствия от г-жа Денка Михайлова зам.-кмет „Хуманитарни дейности, директорката на ОДК – Силистра - г-жа Славянка Стоянова и г-жа Габриела Миткова началник на РИО – Силистра. Г-жа Михайлова поздрави организаторите и участниците за творческите идеи и проекти, които ежегодно реализират и им пожела успех и на тазгодишния форум.

В продължение на два дни ученици от България и Румъния ще се състезават с проекти, свързани с екологичните проблеми в заобикалящия ни свят. От цялата страна са изпратени над 215 литературни творби и около 130 рисунки, графика и приложни изкуства, за да участват в Националния конкурс, съпътстващ форума, „Земята наш дом“. В утрешния ден ще се състои пленер „Аз рисувам Сребърна“ в ПР „Сребърна“, както и публичната защита на отличените проекти.

Обявяването на резултатите от защитата на екологичните проекти и награждаване на първенците ще се състои на 1 юни от 15:00 часа в залата на Младежки дом.

Публикувано на: 31 май 2013 г. / Печат