Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Републиканския шампионат по автокрос събра стотици почитатели в Калипетрово през уикенда


image 1450

За поредна година Община Силистра бе домакин на Републикански шампионат по автокрос. Стотици почитатели на зрелищния спорт се събраха на пистата в село Калипетрово за първия кръг от Републиканиския шампионат по автокрос „Силистра“ 2013 г. Събитието се организира от Община Силистра съвместно с „Тони Старт“ ЕООД.

В събота се проведоха тренировките и първите квалификации в категория до и над 1600 СС, а в неделя бе официалното откриване на Републиканския шампионат и втори и трети квалификации до и над 1600 СС.

На тържественото откриване присъстваха заместик – кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Силистра г-жа Денка Михайлова и народният представител г-н Стефан Господинов. Те пожелаха на всички присъстващи приятни емоции, а на участниците успешно представяне в шампионата.

В първия кръг до 1600 СС на националния шампионат на чело в класацията застана състезателя на „Тони Старт“ Димитър Калев с време 5:30.102, а в генералното класиране в клас Супер бъги поведе Христо Александров от „Монтана РТ“с 5:24.671.

Отборното класиране завърши с победа на „Тони Старт“.

Публикувано на: 09 юни 2013 г. / Печат