Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Превантивно - информационна кампания "Нека бъдем заедно! За живот без дрога!"


image 1481

За десета поредна година Превантивният информационен център по зависимости при Община Силистра отбеляза Световния ден за борба със злоупотребата с наркотици и незаконния трафик - 26 юни като тази година организира превантивно-информационна кампания под мотото „Нека бъдем заедно! За живот без дрога!”.

По време на кампанията в училищата и сред гражданите на гр. Силистра доброволците от клуб „Превенция на зависимостите” заедно с представители на младежките организации - Ученически парламент, БМЧК, Екоклуб „Пеликан” и доброволци към РЗИ – Силистра разпространиха в училищата и сред гражданите информационни материали, свързани с последствията от употребата на наркотични вещества и стикери с посланието на кампанията.

Кампанията завърши с концерт под мотото „Нека бъдем заедно! За живот без дрога!”. Много красота, талант и изящество показаха участниците от детска музикална студия „ДО РЕ МИ” с художествен ръководител Бонка Скорчелиева, балетна формация „LIDENS” с художествен ръководител Лидия Маркарян и ансамбъл „Добруджа” с художествен ръководител Димитър Джамбазов.

Г-жа Цветана Игнатова, началник – отдел „Култура” при Община Силистра, от името на ръководството, поздрави участниците, като пожела всички заедно да се обединим и да кажем „Да на живота без наркотици”. Тя ги увери, че винаги ще имат подкрепата на Община Силистра във всяка тяхна инициатива, алтернатива на наркотиците.

В края на концерта всички представители на младежките организации изписаха мотото на кампанията и пуснаха бели, зелени и червени балони в небето, които символизират желанието на младите хора на град Силистра за живот без наркотици.


Публикувано на: 28 юни 2013 г. / Печат