Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Силистра днес празнува два големи празника – Петровден и Международния ден на река Дунав


image 1484

От 8:30 часа днес в катедралния храм на град Силистра „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“ бе отслужена тържествената света литургия от Доростолския митрополит Амврсоий в съслужение с гостите архиереи от Румъния, Украйна, Молдова, Полша, България и духовници от Доростолската епархия, страната и чужбина. В силистренската църква бе отслужен водосвет за здраве и раздаден курбан за всички присъстващи на празника.

Малко по-късно църковното настоятелство при катедралния храм „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“ организира празничен обяд за гостите архиереи. Кметът д-р Юлиян Найденов поздрави Негови Високи преосвещенства и преосвещенства по повод големия християнски празник Петровден. „ Светската и духовната власт в нашият град са в добро сътрудничество от години и вярвам, че и за в бъдеще ще продължаваме така, да се подкрепяме във всички начинания в името на благоденствието на нашите съграждани“каза в приветсвието си д-р Найденов.

Международния ден на река Дунав по традиция бе отбелязан с ежегодна ветроходна регата, организирана от община Силистра и на СНЦ „Дунавски клуб”. От 09.00 часа на полигона на клуба стартира ветроходната регата „Капитан Коста Павлов“ клас „Ексилон“. Надпреварата бе открита от кмета д-р Юлиян Найденов с приветствие към всички участници с пожелание за успех в състезанието.

В регата участваха общо 8 екипажа мъже на възраст над 18 години, като тази година трасето, което трябваше да изминат бе близо 1 км във водите на река Дунав.

Празникът на река Дунав ще продължи от 18:00 часа в Дунавския парк – втори шадраван с богата музикална програма, изпълнена от Градския духов оркестър.


Публикувано на: 29 юни 2013 г. / Печат