Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Проведоха се тазгодишните Паисиеви празници


За поредна година НЧ „Паисий Хилендарски – 2006”, село Айдемир, се включи в тържествата, организирани по повод Деня на народните будители. Седмицата на Паисиевите празници бе посветена на 290 години от рождението на Паисий Хилендарски и 250 години от написването на История Славянобългарска.
Представители на Община Силистра връчиха поздравителен адрес до организаторите и жителите на селото от името на Кмета на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов. Събитието беше уважено и от преподаватели в силистренски училища.
Жители и гости на селото се бяха събрали в салона на кметство с. Айдемир, за да станат част от празничната програма на деня. Историчката, г-жа Маргарита Александрова, преподавателка в ПМГ „Св. Климент Охридски”, разказа за будния български дух през вековете. Всички желаещи можеха да се насладят на презентацията на стихосбирката „Вдъхновение” на младия поет Иван Савов и на музикалния поздрав от ученическа група.
Председателят на читалището Никола Караколев връчи новоучредената награда на НЧ „Паисий Хилендарски” за изкуство и култура на младия поет Иван Савов.

Публикувано на: 02 ноември 2012 г. / Печат