Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Приятелска футболна среща по повод 180 - годишнината на село Смилец


image 1551

На 27.04.2013 година от 15.00 часа на стадиона в село Смилец се осъществи приятелска футболна среща между детските отбори на "Сокол – Смилец" и ОУ "Св. Климент Охридски" – с. Проф. Иширково. Поводът бе 180 - годишнината на с. Смилец и хубавия пролетен празник от календара на българския фолклор – Лазаровден. Домакини на срещата бяха с. Смилец, на скоро възстановения спортен терен.

Последната футболна среща на стадиона в с.Смилец, по спомени на по-големите футболисти (ветераните на "Сокол-Смилец) се е състояла, може би, преди около 20-25 години. Страстта по този световно известен спорт и носталгията по спомените от миналото привлече вниманието на цялата общественост на селото и съседни на него села. Присъстваха стари и млади фенове на спорта.

Дербито завърши с победа за домакините - 4 : 2. Полувремената бяха по 25 минути, а на най-малките запалянковци на двата отбора бе дадена възможност да се изявят в 10 минутна нерегламентирана среща. След равенство в резултата -1:1, се изпълниха дузпи ,довели отново до победа на домакините - 2:1.

Мероприятието беше подкрепено от младежката организация на политическа партия от град Силистра и за своето участие децата получиха лакомства и напитки, а за спомен от Кметство с. Смилец – грамота и спортни шапки!

Публикувано на: 29 април 2013 г. / Печат