Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Конкурс по художествено слово за изпълнение на произведения от възрожденски автори


Сдружение „ПРО АРТ” – град Русе, съвместно с „Нетуоркс – Булгария“ и Регионален исторически музей, с подкрепата на Община Русе, организира за трета поредна година Конкурс по художествено слово за изпълнение на произведения от възрожденски автори.
Поради големия интерес от страна на изпълнители и гражданска общественост и тази година ще се включат изпълнители от четири града на Североизточна България – Русе, Разград, Добрич и Силистра – сериозна заявка, която позволява конкурсът  да прерасне в национален.
Нашето желание е на 2.11.2013 г. /събота/, в чест на Деня на народните будители, от 14.00 часа, в Регионален исторически музей на град Русе да се съберат млади хора и да рецитират отново  словата на възрожденските ни поети.
Тричленно жури ще оценява изпълненията и ще класира участниците, номинирани за победители от предварителните кръгове в четирите града. Председател ще бъде директорът на Драматичен театър София – Ириней Константинов. Освен почетни грамоти са предвидени парични награди, съответно за 600 лв. за първо, 300 лв. за второ и 100 лв. за третото призово място.
За всички, които желаят да проследят конкурса, но няма да могат да присъстват, медийният ни партньор „Нетуоркс България“ ще осигури предаване на живо в Интернет на адрес www.ruse-news.com.
В град Силистра желаещите да участват могат да се записват  до 25.10.2013 г., в Куклен театър Силистра или на телефон: 086/831810 и e-mail: puppet_silistra@mail.bg
Могат да участват всички изпълнители на художествено слово на възраст от 13 до 18 години.
В заявката за участие изпълнителите трябва да посочат трите си имена, възраст, произведение, автор и телефон за връзка.
Предварителният кръг в град Силистра ще се проведе на 26.10.13 г. /събота/ от 13.00 часа в зрителната зала на Куклен театър Силистра.

Публикувано на: 10 октомври 2013 г. / Печат