Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Фестивалът "Славеи на Добруджа" събра талантливи изпълнители от региона


image 1723

Фестивалът „Славеи на Добруджа“, който се проведе тази вечер, 06 ноември 2013 г., от 17:00 часа, бе повод за добро настроение и приповдигнат дух сред гости и участници.

Салонът на Община Силистра се огласи от песните и инструменталните изпълнения на даровитите участници, които за пореден път представиха уникалността, обаянието и красотата на българския фолклор.

Кметът на Община Силистра поздрави участниците с думите: „Народните песни са израз на духовните изживявания на народа – те са се раждали на празници, на нивата, край стана, в тъжни или радостни моменти и носят в своята мелодия духа на времето, историята на страната ни.“

Фестивала уважи и г-жа Денка Михайлова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Силистра.

На сцената се представиха оркестри с техните солисти: оркестър „Млади Вапцаровци” с ръководител Велико Димитров при СОУ “Н. Й. Вапцаров”, оркестър „Веселие” с ръководител Живко Димов, „Мезев бенд” с ръководител Иван Мезев, оркестър „Силистра” при НЧ”Доростол-1870” с ръководител Петър Чернев, оркестър „Сопран” с ръководител Минчо Панев, Народен оркестър, мъжка вокална група и смесен хор при НЧ “Дръстър-2012” с ръководител Димитър Русев, оркестър „Еделвайс” с ръководител Валентин Сарафов и др.


Публикувано на: 06 ноември 2013 г. / Печат