Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

С турнир по футбол за приятелство и разбирателство бе отбелязан Международният ден на толерантността


image 1741

В навечерието на Международния ден на толерантността Община Силистра и Общинският съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси организираха турнир по футбол „Спорт за толерантност”. Проявата бе част от заложените за 2013 г. инициативи в Плана за подкрепа на интеграционните политики на Община Силистра за периода 2012 – 2014 г. Тя бе открита от г-жа Денка Михайлова – зам.-кмет на Община Силистра и председател на Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Силистра. С пожелания за здраве и спортменски дух, г-жа Михайлова призова участниците да не забравят повода и мисията на проявата: „Толерантността е уважение и признаване на правото и свободата на другите да бъдат такива, каквито са. Затова нека бъдем толерантни един към друг!”
Участие в турнира взеха ученици от четвърти и пети клас от училищата – СОУ „Юрий А. Гагарин” – Силистра, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Калипетрово, ОУ „Св. Климент Охридски” – с. Проф. Иширково, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - с. Брадвари.
Играта бе в две полувремена по 20 минути на хокейни смени. Класирането бе отборно, като след оспорвано съревнование бяха постигнати следните резултати:
- 1 място - СОУ „Юрий А. Гагарин” – Силистра;
- 2 място - ОУ „Св. Климент Охридски” – с. Проф. Иширково;
- 3 място - ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - с. Брадвари;
- 4 място - ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Калипетрово.
Всички участници бяха наградени с грамоти, футболни топки и лакомства, осигурени от Община Силистра.
Посветената на толерантността проява се организира за втора поредна година, като целта е да се превърне в традиционна. Идеята е чрез спорт младите хора да се научат на екипност и разбирателство, да хармонизират различията си, да бъдат толерантни един към друг и да разпространяват ценностите на зачитане и приемане на богатото многообразие от култури в нашия свят.


Публикувано на: 20 ноември 2013 г. / Печат