Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Започнаха строително-ремонтните дейности на Музея в село Сребърна


image 1793

Природо - научният музей при биосферен резерват - село Сребърна, както и административната сграда към него ще бъдат ремонтирани. Сградите са строени през 1980 година и последно са реновирани преди две години. Разрешението за строеж, което е под №141 от 13.11.2013 г. влезе в сила. Възложител по него е РИОСВ, гр. Русе. Биосферен резерват -Сребърна е със статут на защитен обект под егидата на ЮНЕСКО.

 Финансирането е в размер на 467 хиляди лева и е осигурено от Министерство на околната среда и водите. На 9 декември 2013г. стартираха строителните дейности. Изготвената количествено – стойностна сметка по проекта включва: изпълнение на дейности за достигане на показатели за енергийна ефективност, достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, благоустрояване и озеленяване, вътрешен ремонт, обзавеждане и визуализация на част от помещенията.

След приключване на строително ремонтните работи ще бъдат решени много експлоатационни проблеми на сградите, които са се насложили в годините. Очакванията на всички работили по проекта са, след ремонта музеят отново да стане привлекателна дестинация за наши и чуждестранни посетители.

Публикувано на: 17 декември 2013 г. / Печат