Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"… Да забравим за малко за думите …" и да любим


image 1911

Кметът на Община Силистра д-р Найденов, заместник-кметът г-жа Михайлова и председателят на литературно сдружение "Реката и приятели" г-жа Цонева връчиха наградите на отличените участници в Тринадесетия национален поетичен конкурс за написване на стихотворение "Любовта е пиянство или пиянство от любов", днес. Конкурсът бе анонимен и в него по регламент участват лица над 18 години. Тази година получените творби бяха 99.

Поети възпяващи любовта има във всяко населено място и "всеки в душата си е поет и в това се крие красотата на света" - каза председателката на журито поетесата Камелия Кондова. Събралите се почитатели на любовните слова чуха изпълненията на стиховете с автор поощрените поети в изпълнение на Иван Славов, под съпровода на Александър Събев - китара и песните на Музикална студия "До ре ми" с ръководител Бонка Скорчелиева.

Бяха връчени четири парични награди на победителите в конкурса: Първа награда спечели Маргарита Панайотова от гр.Варна с творбата "Тост за надежда", на второ място бе отличен поетът Красимир Кирилов също от Варна със стихотворението "Крайбрежно", на трето място стои "Тя вече не крие" от младата бургазлийка Антония Станиславова. Галина Енчева бе удостоена с наградата на литературно сдружение "Реката и приятели". Поощрен за своето перо бе и поетът Любен Дашев за своята "Литургия".

По време на тържественото поетично четене стана ясно,че новите автори предпочитат да пишат в немерена реч в т. н. бял стих.

Конкурсът е под патронажа на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов.


Публикувано на: 28 февруари 2014 г. / Печат