Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Ромите от село Бабук отбелязаха своя празник с разнообразна програма


image 2006

На 8 април 2014 година ромите от село Бабук честваха своя празник. Присъстващите се радваха на разнообразна програма, организирана от на Община Силистра, Кметство Бабук и НЧ "Дочо Михайлов -1906".

Официални гости на тържеството бяха г-жа Денка Михайлова - зам.-кмет на Община Силистра, г-жа Цветана Игнатова - началник отдел "Култура", представители на отдел "Култура" при Община Силистра и Митко Костадинов - Регионален представител на Комисията за защита от дискриминация.

Под звуците на песента "Джелем, джелем" - химн на ромите, празникът бе официално открит. Поздравления към участници и гости отправиха Кметът на село Бабук Константин Иванов и зам.-кметът на Община Силистра г-жа Денка Михайлова. В своето слово, домакинът, г-н Костадин Иванов изрази своите благодарности към Общинска администрация-Силистра за непримиримата ангажираност към етническите въпроси. Той сподели удовлетвореността си от топлите взаимоотношения на жителите на село Бабук, независимо от различията си, и пожела на всички здраве, успехи и лична реализация.

"Убедена съм, че днес ще имаме уникалната възможност да преоткрием духа на волната ромска душа, с езика и силата на танцовото и песенно изкуство. Живеем във време, когато се зачитат Вашите законни права и интереси, във време на толерантност и уважение към Вашето мнение, във време, когато можете да участвате пълноценно в социално-икономическия живот на страната. За да бъдат реализирани тези възможности, ние разчитаме на активното Ви участие и сътрудничество." - с тези думи г-жа Денка Михайлова се обърна към участниците и гостите на тържеството и пожела здраве и лично щастие на всички.

В топлия априлски ден, присъстващите се насладиха на музикални и танцови изпълнения на децата от ЦДГ "Здравец", село Бабук, с ръководители г-жа Стоянова и г-жа Петрова, модерни и ромски танци в изпълнение на младежите от СИП "Фолклор на етносите - ромски фолклор" към ОУ "Св. Климент Охридски" от село Проф. Иширково, с ръководител Пламена Йорданова и музикални поздравления от децата към НЧ "Дочо Михайлов - 1906".

Всяко дете, участвало в тържеството получи грамота за участие и детска книжка, а всички малчугани, които присъстваха - торбичка с лакомства, осигурени от Община Силистра.


Публикувано на: 08 април 2014 г. / Печат