Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Автокрос "Силистра-2014" събра стотици почитатели в Калипетрово


image 2146

На 31 май и 1 юни Община Силистра бе домакин на първи кръг от Националния шампионат по автокрос "Силистра-2014". Седемнадесет автопилоти се състезаваха в две категории до и над 1600 кубика с автомобили тип "бъги". Организаторите на състезанието - Община Силистра и "Тони Старт" ЕООД бяха подкрепени от спонсори и радетели за спортната надпревара с бъгита. От страна на Община Силистра, за организацията е предоставена сумата от 5000 лева.

В събота се проведоха тренировките и първите квалификации в категория до и над 1600 СС, а днес се състоя официалното откриване и втори и трети квалификации до и над 1600 СС. Във финалите до 1600 СС на Националния шампионат на чело в класацията застана състезателя от АСК "Фарм" - Молдова, на второ Бойко Янков от "Русекар", третото място зае Димитър Калев от "Тони Старт" - Силистра. Генералното класиране в клас "Супер бъги" поведе Валентин Георгиев от "Тони Старт" - Силистра, следван от Цветан Цветков - "Екстрийм" - София, а трети се класира Андрей Колев от "Старт Н" - Криводол. Отборното класиране завърши с победа на "Тони Старт".

Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра и председателстващ Организационния комитет, връчи наградите на победителите в категория "Супер бъги", както и на отбора първенец - "Тони Старт". Той поздрави всички участници за изключително доброто представяне и благодари на многобройната публика, която за поредна година подкрепя активно своите любимци. Кметът Д-р Найденов сподели, че Община Силистра ще продължи да подкрепя провеждането на това състезание в село Калипетрово, и ще бъде партньор в организацията, както до сега. Той допълни още, че общината съдейства за реализирането на много спортни инициативи и поощрява успехите на младите спортни надежди.

Условията, в които пилотираха днес участниците след падналия дъжд, бяха тежки, но ситуацията бе овладяна и състезанието премина отново с много позитивни емоции за всички присъстващи и участници. На пистата майсторство показаха състезатели от 6 автоклуба от страната, както и двама представители на автоклубове от Молдова и Украйна. Публиката, участниците, съдиите и специалните гости изказаха сърдечни благодарности на организаторите за адекватната реакция спрямо метеорологичните условия.

Спортното събитие бе съпътствано и от една светла кауза - младежите от Ученически парламент-Силистра отново организираха благотворителна томбола с награда телевизор. Набраните средства от продадените билети ще бъдат предоставени на момченце, нуждаещо се от специализирано лечение. Само за няколко часа, в помощ на малкия Иван, бяха събрани 200 лева.


Публикувано на: 01 юни 2014 г. / Печат