Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Деца, младежи и именити художници от България творят заедно на Националния пленер във Ветрен


image 2287

От 18 до 24.08.2014 г. с. Ветрен, под егидата на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов се провежда традиционният Национален пленер "Човек и природа" - Ветрен - 2014. Проявата се организира от Община Силистра - дирекция "Хуманитарни дейности", отдел "Култура" и Дружеството на Съюза на българските художници - гр. Силистра, с председател Димитър Кулев.

Художници и скулптори се събраха в крайдунавското село за да почерпят вдъхновение от прекрасните пейзажи, обменяйки социален и творчески опит. Представители на творческата колегия от Силистра са Коста Дончев, Стефан Пенчев, Димитър Кулев и младите таланти: Калоян Георгиев, Йоанна Тиеле, Яна Караманджукова, Боян Вихренов и Преслав Колев. Гост-участници са: Виолета Халваджиева-художник от гр. София, Ивайло Аврамов преподаватели в Художествена академия-София.

За втора година в пленера се включиха деца и младежи от клубовете по изобразително изкуство към Обединен детски комплекс.

След приключване на творческия процес, творбите ще бъдат експонирани в специална изложба в Художествената галерия на Силистра по време на празничните дни, посветени на Кръстовден - Празник на града.
Всеки художник, участник в пленера, ще дари своя картина на Община Силистра.


Публикувано на: 20 август 2014 г. / Печат