Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Природонаучният музей в Сребърна официално отвори врати за посетители


image 2306

На 02 септември 2014 година, се състоя официалното отваряне на Природонаучен музей при Биосферен резерват "Сребърна". Публичната церемония бе по повод приключване на част от дейностите по проект "Дейности по устойчиво управление на ПР "Сребърна" и Р "Бели Лом".

На събитието присъстваха заместник - кметът "Устройство на територията" инж. Емил Гойчев и главният архитект на Община Силистра арх. Антонина Огнева, кметът на село Сребърна г-н Георги Иванов, директорът на музея г-жа Елена Илиева, представители на фирмите изпълнители по проекта в Сребърна. Инж. Гойчев поднесе своите поздравления към бенефициентите за успешно свършената работа, и изрази очаквания, че от тук нататък интересът към резервата ще бъде още по-голям. От своя страна екипът по проекта изказа благодарности към инж. Гойчев и арх. Огнева за изключителната подкрепа и ежедневното съдействие по изпълнение на всички процедури.

Екипът по проекта от РИОСВ - Русе представи приключилите дейности и резултатите, които ще благоприятстват развитието на туризма в околността. Част от реализираните дейности по ремонт на музея са: ремонт на покривните полета, топлоизолация на вътрешни и външни стени, достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, благоустрояване на района на музея - ремонтирани са библиотеката и конферентната зала, витрините са обновени и аранжирани, внесена е нова мебелировка. Реконструирани са още помещенията в административната сграда, положена е топло и хидроизолация, подменена е ВиК инсталацията. Що се отнася до зоните за отдих - те също са обновени - 5 беседки, 3 навеса, 2 кули за наблюдения, 25 нови пейки и 9 маси, като всички посочени места са почистени и обезпаразитени. Изградена е експертна система за автоматично отчитане на водното ниво се северния и южния шлюз.

Предстои да бъде доставена мултимедиен проектор, зрителни тръби, фотоапарат, аудиосистема и др.

До края на септември музеят ще работи всеки ден от 08:00 часа до 18:00 часа, а от 01 октомври до 31 март от 08:00 до 16:00 часа в делничните дни, като почивни дни ще бъдат събота и неделя. Всеки четвъртък входът е свободен.

При предварително заявено желание от група посетители, Природонаучен музей при Биосферен резерват "Сребърна" може да отвори врати за посетители и през почивните дни.


Публикувано на: 02 септември 2014 г. / Печат