Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Празник на село Смилец


image 2414

В Народно читалище "Светлина-1906 село Смилец", в центъра на село Смилец, бе открита фотоизложба "Ние сме потомци на славен народ", тази проява е традиционна по рода си и разказва за хората, нравите и бита на жителите на Смилец. Поради големият интерес организаторите обогатяват с нови фотоси разказа за делника на селото.
Кметът на село Смилец, г-жа Павлина Романова напомни, че цялата седмица преди празника бе изпълнена с културни, кулинарни и спортни събития.
По стара българска традиция бе почистено селото от хората живеещи в него. На празника своето уважение поднесоха Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, който обеща първият уред за новоуредената фитнес зала в селото да е подарък от него. Кметът опита от гозбите на майсторките-кулинарки. По-късно тържественият концерт бе еманация на радост и танцово творчество между представителните групи на НЧ "Ламбриново-20134", Клубовете на пенсионера и инвалида от селата Проф. Иширково и Смилец.
Спонсор на тържествата на с. Смилец е ЗК "Нива-93", а новия плочник на площада на селото е направен с парите от капиталовите разходи от приватизацията по Общински бюджет на Община Силистра.
Концерта уважи г-жа Цветана Игнатова, Началник-отдел "Култура" при дирекция "Хуманитарни дейности", Община Силистра. Тя пожела на всички творческо вдъхновение в прослава на село Смилец. В Поздравителен адрес пристигнаха и пожеланията на Милена Дамянова - ПП Герб.


Публикувано на: 21 октомври 2014 г. / Печат