Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Връчиха дипломите на абсолвентите от ВУАРР Пловдив, филиал Русе, УНЦ Силистра


image 2439

На тържествена церемония в хотел "Виена" днес бяха връчени официално дипломите на общо 119 абсолвенти от Висше Училище по Агробизнес и Развитие на Регионите - филиал Русе, УНЦ Силистра. От тях 59 завършват степен бакалавър, а 60 - магистър.

Сред гостите на тържеството бяха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, заместник-кметът "Хуманитарни дейности" в Община Силистра г-жа Денка Михайлова, заместник областните управители г-н Венцислав Маринов и Младен Минчев, ректорът на ВУАРР-Пловдив - проф.д-р инж. д. Димитър Димитров и г-н Веселин Митев- помощник ректор и административен директор на филиала в Русе и Учебно-научния център в Силистра.

Кметът д-р Юлиян Найденов поздрави дипломантите, като отбеляза: "Вярвам, че с възможностите и делата си, Вие ще превърнете Силистра и България в едно привлекателно място за живеене и развитие". Той допълни още, че ще се радва голяма част от абсолвентите да инвестират своите професионални възможности и компетенции в Силистра, защото в ръцете на младите хора е бъдещето на града ни.

Своите благопожелания от името на Общински съвет - Силистра поднесе и председателят г-жа Мария Димитрова: "Нека след като започнете да трупате своя професионален опит, докажете, че в новото поколение се крие потенциал за по-добро бъдеще и промяна. Успех на всички!".

Ректорът проф.д-р инж. д. Димитър Димитров също приветства успешно завършилите студенти. В словото си, той сподели: "Силистра е в сърцето ми, още от първия път, в който посетих града, и веднага е реших да инвестирам в образованието тук." Той изрази искрена увереност в успешната реализация на дипломантите като бъдещи представители на агробизнеса.

Отличник на випуск‘2014 е Магдалена Генова, със специалност "Аграрна икономика".


Публикувано на: 03 ноември 2014 г. / Печат