Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Отново успехи за Никол Радева от Балет "Лиденс" - две втори места на конкурс в Киев, Украйна


image 2502

В периода 23.11.2014 г. - 05.12.2014 г. Никол Радева от Балет "ЛИДЕНС" при НЧ "Доростол-1870", с ръководител Лидия Маркарян, посети град Киев. Там участва в поредната Стипендиантска програма на Българска федерация по спортни танцови дисциплини - "ИЗКУСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ" Киев-2014 и две седмици талантливата балерина се обучава на класически и съвременни танцови техники. 
Ментор на Програмата от партньорска страна в Киев е Максим Антоничев - балетен педагог, преподавател в КДАИ и КГХУ. Силистренката присъства на уроци по класически балет, дуетен танц, характерни танци, модерни танци, народни сценични танци, танцови и театрални практики в Киевска детска академия по изкуствата /КДАИ/, Киевско държавно хореографско училище /КГХУ/, Киевска общинска украинска академия за танци "Серж Лифар" /КМУАТ/, Школа за танци "Тотем" и Национален заслужен академичен ансамбъл за танци на Украйна "Павло Вирский". 
По време на престоя си в Киев, Никол Радева участва в Международния телевизионен конкурс " Ритмы Будущего", който се проведе на 29/30.11.2014 г. Двата танца, които изпълни възпитаничката на Лидия Маркарян - "Модерни времена" в стил шоу-денс и "Американо" в стил джаз, бяха посрещнати с бурни аплодисменти от журито и публиката. За отличната си игра, изпълнена с много усмивки и настроение, балерината получи второ място за всеки от танците си.


Публикувано на: 12 декември 2014 г. / Печат