Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов връчи награди на победители в "Цветна олимпиада"


image 2512

Д-р Юлиян Найденов връчи награди на победители в "Цветна олимпиада". Той поздрави участниците за високите им успехи и сподели, че вярва в гласа на младите хора, защото той е "новаторски, пълен с жизнена енергия и интелект".
На събитието присъстваха още секретарят на Община Силистра г-н Ростислав Павлов, заместник-кметът "Хуманитарни дейности" г-жа Денка Михайлова, директорът на дирекция "Правна" - г-н Николай Николов, началникът на РИО -Силистра (Регионален инспекторат по образование-Силистра) г-жа Габриела Миткова и други.
Специални гости на проявата в Силистра бяха добре познатите ни изпълнители Сантра и Васко Иванов - Декстър. В програмата участваха ДФФ "Добруджанче" и изпълнители от вокална школа "Мегатон".
"Цветна олимпиада" е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Проявата е инициатива на сдружение "България си ти" и на местно ниво се реализира със съдействието на Община Силистра и РИО - Силистра.
Интересът към Олимпиадата бе по-голям от миналогодишния и в нея се включиха ученици от осем училища от областта, а общият брой на заявилите своето участие бе 525 младежи. Най-активни бяха учениците от Езикова гимназия "Пейо Яворов" - Силистра - 139 ученика участваха в различните направления на Олимпиадата.


Публикувано на: 17 декември 2014 г. / Печат