Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Нов автобус - коледен подарък за ОУ "Св. Климент Охридски", село Проф. Иширково


image 2514

Основно училище "Св. Климент Охридски" в село Проф. Иширково от днес се радва на чисто нов автобус "Акиа". Придобивката е подарък от Министерство на образованието и науката със съдействието на заместник-кметът г-жа Денка Михайлова и депутатът от 43 -то Народно събрание г-жа Милена Дамянова.
Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, председателят на Общински съвет - Силистра д-р Мария Димитрова, секретарят г-н Ростислав Павлов, началник отдел "Образование" г-жа Нели Иванова и кметът на селото г-жа Кинка Иванова бяха гости на тържеството, организирано от директора на училището г-жа Тодорка Славова по повод връчването на автобуса.
Учениците поднесоха кратка Коледна програма, като нарекоха за здраве и берекет през следващата година и благодариха на Кмета и неговия екип за предпразничната изненада. Топли благодарности към д-р Юлиян Найденов и заместник-кмета г-жа Денка Михайлова, изрази и директорът г-жа Славова, която каза "Има хора, които живеят и работят за да правят добро на другите, такива хора сте Вие."
В училището се обучават 158 деца, като 110 от тях пътуват всеки ден от селата Казимир, Смилец, Полк. Ламбриново и Йорданово. Новият автобус, който е с капацитет 35+1(шофьор) +1 (стюард) е перфектно допълнение към другите два автобуса, които са също за превозване на ученици от околните села.
След тържествената част, представители от всички 7 паралелки направиха тур за овации, като обиколиха двора с новия автобус. 


Публикувано на: 17 декември 2014 г. / Печат