Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Езикова гимназия "Пейо Яворов" отбеляза четвърт век от създаването си


image 2708

С тържество в салона на Драматичен театър в Силистра, тази вечер Езикова гимназия "Пейо Яворов" отбеляза 25-годишнината от основаването си. Гост на празничната проява бе кметът д-р Юлиян Найденов, който поздрави директора, учениците и учителския колектив, като подчерта, че благодарение на съвместната им дейност, училището има съвременна, европейска визия. Кметът пожела здраве и късмет и изрази увереност, че младежите ще продължат да са първенци във всичко, което предприемат в живота си. 
Сърдечно слово, като бивш възпитаник и настоящ директор поднесе г-жа Магдалена Атанасова. 
Поздравления отправи и първият директор на Езикова гимназия "Пейо Яворов" - г-н Красимир Коев. 
Със своето вълнуващо изпълнение - "Ода на радостта" ни посрещна Свилена Георгиева, която заедно с Детска вокална формация "До, ре, ми" участва в Международния фестивал "Europe in harmony". 
Изненада за присъстващите бе поздравлението от Диляна Георгиева - възпитаник на Езикова гимназия - випуск 1997 година. Диляна Георгиева е автор на химна на училището, който всяка година изправя всички - бивши и настоящи учители и ученици, и родители на крака. 
Г-жа Ванушка Димитрова, учител по български език и литература връчи наградите за стихотворение и есе на отличените в конкурса "Аз вечно диря". 
Програмата продължи с още музикални изпълнения, сценки и добро настроение.

През януари тази година /2015/, в Езикова гимназия "Пейо Яворов", гр. Силистра тържествено бе открит Център за интерактивно обучение. Училището е единственото в Област Силистра, спечелило финансиране в размер на 146 000 лв. от Фондация "Америка за България" след участието си в конкурса "Училище на бъдещето" със своя проект "Новите технологии - катализатор на промяната". Общата стойност на Проекта на Езикова гимназия е 193 758 лв. за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес. Гимназията участва със собствен принос от 47 758 лв., като 20 000 лв. от тях е съфинансиране от Община Силистра.


Публикувано на: 23 март 2015 г. / Печат