Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Резултати от конкурса за рисунка "Във вълшебната страна на здравето" и конкурса за проект на брошура за ученици "Алкохолът и младите хора"


image 2824

На 4 май 2015 г. бяха отчетени резултатите от конкурса за рисунка за ученици 1-4 клас на тема "Във вълшебната страна на здравето" и конкурса за проект на брошура за ученици в две възрастови групи 5-7 клас и 8-12 клас на тема "Алкохолът и младите хора", организирани от Община Силистра и Превантивен информационен център по зависимости. 
Зам.-кмет "Хуманитарни дейности" г-жа Денка Михайлова поздрави отличените победители и награди всички участници, с грамоти и ваучери на различна стойност.

Целта на двата конкурса е да се даде възможност на децата и младите хора да изразят своето виждане за това, какво е здравето и здравсловното поведение, какви са рисковете от употребата на алкохол; да покажат алтернативи на употребата на алкохол и отправят позитивно послание към връстниците си. 
За участие в конкурса се получиха 42 творби.
Жури, с председател г-жа Денка Михайлова, Зам.-кмет «Хуманитарни дейности» и Председател на Общинския съвет по наркотичните вещества отличи победители:
В конкурса за рисунка 1-4 клас първа награда спечели Мила Ненчева - I"а" клас, ОУ "Отец Паисий" гр. Силистра, втора награда Кристиян Опрев - 8 год., ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"гр. Силистра и Селин Неджат - 9 год., ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Силистра, на трето място се класират Никола Петков - II "б" клас, ОУ "Отец Паисий" гр. Силистра и Мирослава Нейкова - I "в" клас, ОУ "Отец Паисий" гр. Силистра
В конкурса за изработване на идеен проект за брошура бе връчена само една награда за първо място на Ренел Февзи - 11клас, ООС "Младост". Наградата за най- масово участие от училище получиха учениците от ОУ "СВ.СВ. Кирил и Методий" с ръководител г-жа Руска Боранова.
Отличените конкурсни творби ще бъдат включени в отпечатването на превантивни материали в работата на Превантивния информационен център по зависимости.


Публикувано на: 04 май 2015 г. / Печат