Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Връчване на DSD дипломи, ЕГ "Пейо Яворов", гр. Силистра


image 2834

Днес, 08.05.2015 г. , от 10.30ч. в зала 13 на Художествената галерия се проведе официалната церемония по връчване на немските езикови дипломи на осмата DSD група, Випуск 2015 на Езикова гимназия. 
Приветствия от името на кмета д-р Найденов, бяха поднесени от г-жа Нели Иванова, началник отдел "Образование и младежки дейности" при Община Силистра, която поздрави 14-сетте ученици получили немските езикови дипломи.
Дипломите бяха връчени от Константин Пригниц - консултант по немски език за Североизточна България, в присъствието на родители, учители и ученици. 
Впечатляващи са резултатите, което доказва, че гимназистите са ученолюбиви, креативни и изключително организирани. Първият етап от изпита за DSD дипломите е писмен изпит с четири компонента, организиран на 02. 12. 2014 г. Ако само един компонент не е издържан, целият изпит се счита за отрицателен. Вторият етап се провежда една седмица по-късно. Той е изключително тежък и сложен, защото се състои от две части - първата е проект, подготвен от учениците, а втората е организирана като свободен разговор и диалог с членовете на изпитната комисия.


Публикувано на: 08 май 2015 г. / Печат