Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

За поредна година бе отчетен традиционният ученически конкурс "ДЪГА НА ТОЛЕРАНТНОСТТА"- СИЛИСТРА


image 2851

През месец февруари за поредна година бе обявен ученически конкурс за рисунка и есе "Дъга на толерантността" - Силистра. Конкурсът ежегодно се организира от Община Силистра и Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси - Силистра. Темите за настоящата година бяха "Етносите в света на приятелството" и "Моето разбиране за толерантност".

Традиционният вече конкурс се провежда за седма поредна година. От миналата година статутът на конкурса е променен като до 2013г. бе за рисунка и мултимедийна презентация, а от 2014 г. ученици в две възрастови групи - от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас могат да участват с рисунка, а по-големите ученици от 8 до 12 клас - с есе.

Близо 150 деца от Силистренска област и страната от 1-ви до 12 клас представиха чрез изкуството своето виждане и разбиране за толерантност, търпимост и приятелство. Приветствие от името на Кмета на община Силистра - д-р Юлиян Найденов, поднесе Денка Михайлова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности" и председател на Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси - Силистра, която благодари за активното участие на всички ученици и допълни: "Няма нищо по-прекрасно от въображението на младите хора, които по свой начин и творейки изразяват отношението и виждането си за толерантност. Независимо от етническата принадлежност на хората, общуването и взаимоотношенията помежду им би следвало да се водят от принципите на доверието, човечността и равенството. Запазете идентичността на различните култури, богатството на обичаи и традиции!".

Класирането на творбите бе извършено от комисия, назначена със заповед на кмета, с председател за раздел "Рисунка": Йордан Колев - директор на Художествена галерия - Силистра и председател на комисия за раздел "Есе" - Цветана Игнатова - началник отдел "Култура" в Община Силистра. Наградените ученици получиха грамоти и ваучери за покупка, всички останали участници - диплом за участие, символичен спомен с лого на конкурса и почерпка, осигурени от Община Силистра. Протоколът за класиране на участниците в конкурса може да видите тук.


Публикувано на: 14 май 2015 г. / Печат