Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Веселба в Калипетрово в навечерието на празника на селото


image 2907

В навечерието на големия християнски празник, Свети Дух, на който по традиция се провежда събора на Калипетрово, в селото се състоя голямо тържество с участието на местни танцови и музикални състави.

Събитието уважиха кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, заместник-кметът "Хуманитарни дейности" г-жа Денка Михайлова, областният управител г-н Стоян Бонев.

"Вярвам, че Светият Дух закриля село Калипетрово и неговите жители. Това се вижда по десетките усмихнати лица тази вечер." - с тези думи д-р Найденов се обърна към присъстващите. Кметът на Силистра сподели, че Общината е подготвила дарове за селото: "През 2015 година са отпуснати средства в размер на 260 000 лв. за асфалтиране на улиците в Калипетрово, както и 5000 лв. за училището от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда на Министерството на околната среда и водите." От своя страна заместник-кметът "Хуманитарни дейности" подчерта, че за добруването на селото и в изпълнението на поставените цели е нужно единството - за да се сбъдват всички желани промени. Домакинът - кметът на селото г-н Пеньо Пенев благодари на Областна и Общинска администрации за подкрепата в реализацията на празненството. Жители и гости истински се забавляваха, танцуваха и пяха до късно вечерта.


Публикувано на: 31 май 2015 г. / Печат