Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Председателят на Общинския съвет в Силистра и заместник-кметът "Хуманитарни дейности" гостуваха на Събора на пенсионерските клубове в Калипетрово


image 2996

Председателят на Общинския съвет в Силистра д-р Мария Димитрова и заместник-кметът "Хуманитарни дейности" г-жа Денка Михайлова гостуваха на Събора на пенсионерските клубове в Калипетрово.

Днешният празничен ден бе организиран от НЧ "Пробуда-1940" - село Калипетрово, Кметство Калипетрово и Община Силистра. Събитието уважиха още общински съветници и представители на политически партии.

В Калипетрово се събраха близо двадесет клуба - от град Добрич, село Калипетрово, град Силистра, град Алфатар, село Българка, село Сребърна, село Попина, село Алеково, село Ситово, кв. Деленки в село Айдемир.

Повече от три часа продължиха изпълненията на известни български народни песни и хора.

Гости на събора бяха още японецът Кента Сагуи, който изучава диалектите в българския език и експерт "Култура" в село Брънеще - Румъния.

В своето поздравление, председателят на Общински съвет - д-р Мария Димитрова отбеляза, че реализацията на тази проява за пореден път доказва, че добруджанци са много трудолюбиви, с бодър дух и искрено желание за съхраняване и популяризиране на българския фолклор.

Заместник-кметът г-жа Денка Михайлова подчерта, че като жител на село Калипетрово се чувства домакин на събитието и се радва да посрещне толкова много възрастни хора, които носят заряда на младостта.

В програмата бяха изразени благодарности към кмета на село Калипетрово Пеньо Пенев за реализацията на събора, с пожелания всяка година той да бъде събирателен център на хората от третата възраст.


Публикувано на: 04 юли 2015 г. / Печат