Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

31 уникални творби на участници в Международния екофорум вече красят фоайето на музея в Сребърна


image 3021

Изложбата ще стане част от музея в Сребърна за постоянно. Тя ще бъде периодично обновявана при провеждането на Международния екологичен форум.

Събитието е идея на директора на музея - г-жа Елена Илиева и бе реализирано със съдействието на Община Силистра, ОДК - Силистра и РИО - Силистра.

На днешното официално откриване присъстваха началникът на отдел "Култура" в Община Силистра г-жа Цветана Игнатова, представители на Обединен детски комплекс, на Регионалния инспекторат по образованието и ученици от ОУ "Отец Паисий. Будните деца са наградени за оригинално представяне на проект за ефективно използване на тръстиката от Сребърна в Първото научно състезание "Децата създават наука". Заедно със своята учителка, четирите момичета демонстрираха отново своята работа по проекта-макет на резервата, стихотворение и разказ за името, което природната забележителност носи - "Сребърна". Представител на местните жители уважи празненството, като сподели увереност в успеха на изложбата, както и надежда, че резерватът ще продължи да бъде атракцион с особено значение за цялата община.


Публикувано на: 22 юли 2015 г. / Печат