Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"ТИД - 2015" на силистренска територия


image 3046

На 21 август 2015 г. в с. Ветрен, бяха посрещнати участниците в шейсетата юбилейна регата, стартирала на 20 юни 2015г. от Инголщад, Германия.

Домакин на събитието бе кметския наместник на с. Ветрен г-н Неделчо Неделчев.

Гостите имаха възможността да се насладят на добруджанските народни танци изпълнени от ансамбъл "Добруджа" и да похапнат традиционните рибена и бобена чорба.

А днес, регатата акостира и в гр. Силистра. Пристигнаха около 190 гребци от 11 държави. Най-многобройни в регатата са германците. Родните лодки са повече от 50. Най-възрастният участник в регатата е сърбин и е на 80 години, а най-малката участничка е само на 7 години от гр. Плевен, България.

Гребците бяха посрещнати от г-жа Галя Горанова - началник отдел "Обществено здраве, социална политика и спорт", която ги приветства с добре дошли от името на кмета на община Силистра - д-р Юлиян Найденов.

Ръководителите на групите от участващите държави размениха впечатление и подаръци.

За участниците са създадени добри условия за престоя - бивак с тоалетни и бани.

Вечерта продължи с богата тържествена програма организирана от Община Силистра за гостите в юбилейната Дунавска гребна регата "ТИД - 2015" в ресторант "Милеада".

Регатата преминава почти през всички страни по течението на Дунав - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България.

За някои от участниците пътешествието е предизвикателство, а за други ритуал, който спазват на всяка цена.

Утре сутрин, всички ще се отправят към румънския бряг. Последна спирка на "ТИД - 2015" е при рибарското селище "Св. Георги" до Черно море в северната ни съседка.


Публикувано на: 24 август 2015 г. / Печат