Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Община Силистра е заложила около милион и половина за подмяна и ремонт на инфраструктура


image 3081

Община Силистра е заложила около милион и половина за подмяна и ремонт на инфраструктура. За преасфалтиране на улици в населените места от общината и за ремонт на тротоарите в града е създаден график на необходимите дейности, по план одобрен с Решение на Общинските съветници и от допълнителната субсидия.
На територията на града ще бъдат преасфалтирани: бул. "Македония" - от ул. "Добрич" до ул. "Д-р Анастас Янков"; ул. "Осъм";ул. "Омуртаг";
ул. "Огоста"; ул. "Гранична" - подхода към жилищни блокове с адрес:
ул. "Кълъраш" № 4, 6, 10, 12, 14; ул. "Александър Стамболийски" - от ул. "Ген Тошев" към бул. "Македония"; ул. "Петър Мутафчиев" - от сградата на РЗИ до ул. "София"; ул. "Ангел Кънчев"- от ул. "Седми септември" към ул. "Тулча"; ул. "Шар планина" - площада пред пазара до магазин "Color";
ул. "Одеса" - пред блок с № 28, 24, 22ул. "Юрий Венелин" - от бул. "Македония" до ул. "П.Мутафчиев"; ул. "Пирин" - от ул. "Бесарабия" до ул. "Вихър"; ул. "Бачо Киро"; ул. "Ген. Тошев" - от кръстовището с
ул. "Ал. Стамболийски" до ул. "Плевен";Подход към жилищни блокове на бул. "Македония" № 131-139;ул. "Янтра"; ул. "Лом";ул. "Славянска" - между Здравна каса и "Куршумлу джамия".
В село Айдемир ще бъдат реновирани следните улици: ул. "Лозарска";
ул. "Перла".
В село Калипетрово преасфалтирани ще са: ул. "Рашко Блъсков";
ул. "Ново Петрово"; ул. "Перущица" - Касапска махала
В селата: Българка; Срацимир; Проф.Иширково; Бабук; Ветрен; Казимир; Сребърна - улицата към Природонаучен музей също ще бъдат преасфалтирани улици, по които се налага ремонт.
Заложени са и повдигане на пешеходни пътеки - пред училища
"Н. Й. Вапцаров", "Иван Вазов", "Св. Св. Кирил и Методий" и
ул. "Добруджа" до сградата на Областна администрация, ул. "С. Велики" - пред "Палас Тауер", сградата на ОББ.
Ремонтите на тротоарите по ул."Седми септември" и "Иван Василев" приключиха. Продължават дейностите и в междублокови пространства в гр. Силистра
От средата на месец август тече ремонтът на част от тротоарните настилки в гр. Силистра. До момента са ремонтирани 1 400 м2 бетонови тротоари. Ремонтът е планиран в края на 2014 г., след като служители на Община Силистра обходиха над 80 % от уличната мрежа на града.
В близките дни се очаква да бъдат ремонтирани тротоарните настилки по ул. "Петър Мутафчиев" в района на болницата, ул. "Дръстър" пред училище "Н. Й. Вапцаров", и по бул. "Македония" в района на полицията.
След приключване на дейностите ще се ремонтират междублоковите пространства на бул. "Христо Михайлов" № 1-3, зад банка "Алианц България" и на ул. "Кълъраш" № 4, 6, 10, 12, 14.
До дни ще приключат и процедурите за избор на изпълнител за преасфалтиране на част от улиците на гр. Силистра и села от общината.
Нов асфалт ще се положи по бул. "Македония", ул. "Хан Омуртаг", част от уличната мрежа на кварталите "Гагарин" и "Изток", в района на Общинския пазар, както и на подходите към блок № 131-139 по бул. "Македония".
Ще бъдат ремонтирани също и най-опасните участъци в селата Калипетрово, Айдемир, Българка, Срацимир, Сребърна, Ветрен, Казимир и Бабук.
По време на преасфалтирането на улиците ще бъдат изградени и повдигнати пешеходни пътеки пред училищата СОУ "Н. Й. Вапцаров", ОУ "Иван Вазов" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", на ул. "Добруджа" до сградата на Областна администрация, ул. "Симеон Велики" - пред "Палас Тауер" и до сградата на банка ОББ.


Публикувано на: 31 август 2015 г. / Печат