Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Деца от Силистра спечелиха златни медали, корони и купи в Националния ТВ Конкурс "Мини Мис и Мини Мистър"


image 3172

На 19 септември 2015 г. в Националния Дворец на децата в София се състезаваха избраните за участие в ТВ Шоуто на актрисата, любимка на малки и пораснали - Илиана Балийска. По време на общинския етап в Силистра, който се проведе като част от празничната програма за Деня на река Дунав, екипът на Балийска избра представители на Община Силистра за националния конкурс в София. Доказателство, че Силистра е градът на талантите е изборът на детското жури-три първи места за деца от Силистра от общо четири възможни. 
В първата възрастова група, от 3 до 7 години, титлата "Мини Мис" Есен спечели 6-годишната "Мини Мис" Силистра 2015 - Десислава Димитрова с песента "Приятелство".
Във втората възрастова група, от 8 до 12 години, с престижната титла "Мини Мис", златен медал,корона и почетна купа, жури и публика окичиха 9-годишната "Мини Мис" Силистра 2015-Александра Михайлова, която се представи с песента "Облаче ле бяло";
"Мини Мистър" в същата възрастова група отново е силистренец -"Мини Мистър" Силистра 2015-Георги Георгиев на 8г. Всички се възхитиха на неговия добруджански танц.
Излъчването на Конкурса-Оригинал "Мини Мис и Мини Мистър" Есен започва от 26 юни до края на декември по национална телевизия Евроком-всяка събота от 16.30ч., всяка неделя от 16.00 ч., и отделно по детската телевизия EKids всяка неделя от 16.00 ч.
"Благодарности от наше име и от името на родителите на талантливите деца за кмета на Община Силистра - д-р Юлиян Найденов, защото благодарение на него стана възможно традиционното ни гостуване всяко лято в Силистра.Този доказано успешен творчески проект
носи на децата много радост, забавление, празнично настроение и мащабна изява на детските заложби! Поздравления за призьорите от Силистра - абсолютно заслужени първи места!"- с тези думи Илиана Балийска - продуцент, автор и водещ на детското шоу, сподели впечатленията си от гостуването в Силистра.


Публикувано на: 25 септември 2015 г. / Печат