Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Децата на Силистра създадоха красиви картички в кампанията "Подарявам ти коледна усмивка"


image 3357

Днес, 9 декември 2015 г. от 14:00 ч. в Регионалната библиотека се проведоха ателие за изработка на коледни картички и тържество-викторина, част от коледната кампания на Община Силистра "Подарявам ти коледна усмивка". Предпразничното събитие събра във всеобщ ентусиазъм деца от школата по изобразително изкуство към ОДК - Силистра с ръководител Вихрен Иванов, ЦДГ "Радост" и Центъра за настаняване от семеен тип.

Началникът на отдел "Култура" г-жа Цветана Игнатова поздрави участниците от името на кмета д-р Юлиян Найденов и предаде благопожеланията му за светли празници и много добро настроение.

Кампанията е под егидата на Община Силистра и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/, с председател Денка Михайлова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности". Инициативата има за цел деца и ученици от детски градини, училища и извънучилищни звена на територията на Силистра да изработят коледни и новогодишни картички. Същите трябва да бъдат изработени до 16 декември 2015 г. и изпратени в стая 307 на Община Силистра. Арт посланията ще бъдат дарени от младежи - доброволци при акция по улиците на Силистра на граждани и гости.

Коледно-новогодишно тържество с много музика и приятни изненади, също част от кампанията "Подарявам ти коледна усмивка", ще зарадва децата, включили се както в изработването на картички, така и доброволците, които ще съдействат за подаряването им по улиците на града ни при подходящи метеорологични условия до 23 декември 2015 г. днешната програма ще участват Вокална школа "Мегатон мини" с ръководител Миглена Илиева, Балетна школа "Аксел" към Обединен детски комплекс с ръководител Адриана Мумджиева и Театрално студио "Артистик" към ОДК с ръководител Христо Христов.


Публикувано на: 09 декември 2015 г. / Печат