Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Евродепутатът Емил Радев награди победителите в конкурс за рисунка на библиотеката в Силистра


image 3615

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев осигури награди за победителите в областен конкурс за детски рисунки, организиран от Регионалната библиотека "Партений Павлович" в град Силистра.
Темата "За животните - с любов" вдъхнови над 100 ученици, които се конкурираха в три възрастови групи - I-III клас, IV-VI клас и VII-VIII клас. Победителите бяха обявени на церемония в зала "Диоген Вичев" в библиотеката. Сред отличените творби има произведения с акварел, с темперни бои, колаж, както и оригинални керамични изделия.
"Всички участници проявиха индивидуалност и много талант, но същевременно показаха чрез своите произведения, че любовта към животните и към природата е градивно чувство", коментира Радев, който е член на интергрупата за защита на животните в ЕП. В качеството си на посланик на библиотеките, той за пореден път организира съвместна инициатива с РБ "Партений Павлович" в Силистра. "Радвам се, че мога да подкрепя усилията на екипа на библиотеката, който е много креативен и се старае чрез различни форми да насочи вниманието на подрастващите към храма на книгите", сподели българският евродепутат.

Публикувано на: 31 март 2016 г. / Печат