Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"Пусть всегда будет солнце" - Трети Национален фестивал на руската поезия, песен и танц - областен етап 2015 - 2016 г.


За трети пореден път се организира Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце". Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили и Министерството на образованието и науката. Целите му са: Популяризиране на руската поезия, песен и танц; Приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура; Създаване на интерес към изучаване на руския език.

Със заповед на Министерството на образованието и науката, Фестивалът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности за учебната 2015 - 2016 г., направление "Изкуство", като изява с национално значение.

Областния преглед на Третия Национален фестивал "Пусть всегда будет солнце" се провежда със съдействието на Община Силистра.

Мероприятието ще се състои на 16 април /събота/ 2016 г. от 10:00 часа в салона на Община Силистра.

Участие във фестивала ще вземат деца в предучилищна възраст и ученици от първи до дванадесети клас. Те ще изпълняват руски репертоар в оригинал. Фестивалът има конкурсен характер. Ще чуем изпълненията на деца от детски градини и училища от Силистра, Тутракан, Дулово, Алфатар. Всички изпълнители и ръководители ще получат Похвален лист за успешно участие на Областния етап. Класираните в съответните възрастови групи, с награда Грамота, ще продължат да се състезават на Зонално ниво.

Организаторите канят всички, които обичат руските песни, танци и поезия, да подкрепят с присъствие и аплодисменти участниците във фестивала.

Пожелаваме на всички силистренци и гости на нашия град приятни минути с руската поезия, песен и танц !

Публикувано на: 06 април 2016 г. / Печат