Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Пролетно тържество в с. Бабук, посветено на Международния ден на ромите


image 3636

За поредна година кметство Бабук и Народно читалище "Дочо Михайлов" - село Бабук организираха пролетно тържество, посветено на приятелството по повод 8 април - Международен ден на ромите. Събитието е реализирано от Община Силистра, Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Силистра и е обединено под мотото за цялата страна - "Слънцето свети за всички". 
Кметът на село Бабук - Константин Иванов приветства участниците и гостите на събитието, а зам.-кметът"Хуманитарни дейности", г-жа Денка Михайлова поднесе поздравления от името на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов. Тя подчерта важната роля на равнопоставеността на българските граждани, независимо от тяхната етническа принадлежност и религиозни вярвания и им пожела здраве, благоденствие и късмет в бъдещите им начинания.
Празничната програмата протече с участието на самодейни групи към НЧ "Дочо Михайлов 1906", деца от детската градина "Здравец" в с. Бабук, както и ученици от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Калипетрово. Пред своите родители и гости участниците представиха стихове, песни и танци, а за всички тях от Община Силистра бяха подготвени много подаръци, приятни изненади.


Публикувано на: 08 април 2016 г. / Печат