Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

IV-ТО МЯСТО ЗА УЧЕНИК ОТ ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" - СИЛИСТРА НА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ


От 6-9 май 2016 година в град Велико Търново се проведе IX-та национална олимпиада по Гражданско образование, организирана от Министерството на образованието и науката.
До участие в заключителния етап на олимпиадата от област Силистра в първа възрастова група I - IV клас бе допусната Ния Атанасова - ученичка от трети клас при ОУ "Отец Паисий", град Силистра, с класен ръководител Дарина Панова, с проекта "Куче с очила" .
Деветгодишната Ния успя да впечатли професионалното жури оглавено от доц. д-р Захари Захариев - преподавател по методика на обучението по философски дисциплини в ДИУУ при Софийски университет "Св. Климент Охридски", град София и председател на националната комисия на олимпиадата с високи презентационни умения по време на защитата на проекта и зае престижното за национален кръг 4-то място във възрастова група I-IV клас.
Проектът "Куче с очила" е с продължителност шест месеца. Дейностите целят предоставянето на правила за деца за безопасно общуване с непознати хора, информация как да реагират при беда и към кого да се обръщат при нужда от помощ, а също така и правила за родители при изграждане на "семеен код" за общуване с децата им.
Участието в националния кръг на олимпиадата дава възможност на училището да работи по Национална програма за развитие на средното образование "Ученически олимпиади и състезания" модул "Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади" през 2016-2017 учебна година.
Снимков материал от реализираните към момента дейности, както и моменти от защитата на проекта на национален кръг е достъпен на сайта на ОУ "Отец Паисий" www.paisii.oisy.org.

"В лунапарка се забавлявай,
играй на воля и внимавай.
С непознати не се съгласявай,
за лакомства не се предавай!
Не играй с лабрадора
на непознати хора!"
от Ния

Публикувано на: 16 май 2016 г. / Печат