Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОВОД 24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ


image 3790

По повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост Община Силистра организира концерт и празнично шествие на пл. "Свобода". От 9:30 на площада, жители и гости на града се насладиха на музикална програма. В 10:00 часа започна шествието от Областна администрация, водено от официалните лица: д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра, Негово високо преосвещенство - Доростолски митрополит Амвросий, Алтимир Адамов - народен представител от 43-то Народно събрание, г-н Стоян Бонев, Областен управител - Силистра, д-р Мария Димитрова, председател на Общински съвет - Силистра, Зам.-кмет "Хуманитарни дейности", г-жа Денка Михайлова, зам.- кмет "Финанси и икономика" - Мирослав Тодоров, Зам.-кмет "Устройство на територията" - инж. Емил Гойчев, и секретар на Община Силистра - г-н Ростислав Павлов, Габриела Миткова - Началник на РИО на МОН, представители на местната власт и училищата от община Силистра. На ред с Ръководството бяха и абитуриентите отличници от СОУ "Никола Йонков Вапцаров", ПЗГ "Добруджа", ПГПТ "Евлоги Георгиев", ПГЛП "Пенчо Славейков" ПМГ "Св. Климент Охридски", ПСУАУ "Атанас Буров", ЕГ "Пейо Яворов", ПГМТ "Владимир Комаров", ОСУ "Дръстър".
Кметът на Община Силистра - д-р Юлиян Найденов отправи приветствие към гражданите, в него той каза: "Година след година, нека тачим силата на словото на двамата братя и да помним думите на Кирил Философ:"… слънцето свети еднакво за всички. Бог праща за всички еднакво дъжд. И всеки народ има право да пише и чете на свой език ." Днес да пожелая хубав празник на всички е изключителна радост за мен!"
Празнично обръщение отправи и Доростолският Митрополит Амвросий към всички силистренци:"…Да орете и да сеете семето на знанието в душите на децата, лицето на бъдеща България…"
С особена благодарност, д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет - Силистра честити празника на всички абитуриенти и им пожела да бъдат всеотдайни в общата грижа, да съхраняват и умножават богатствата на българската книжнина и духовност.
По традиция, бе дадена думата за слово, от името на всички силистренски абитуриенти, на първенеца на випуск 2016 - Габриела Гоцева от СОУ "Н. Вапцаров", а бъдещите първокласници Иглика Петрова и Християн Върбанов от ЦДГ "Добружда" рецитираха стихотворение за изминалата учебна година.


Публикувано на: 24 май 2016 г. / Печат