Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ДЕНЯТ НА БОТЕВ


image 3814

Отново е 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Ние, признателните силистренци, помним нашата история и свеждаме глави пред подвига и саможертвата, пред героизма, себеотрицанието и волята за победа в името на най-светлия идеал - свободата и независимостта на Родината.
С тържествено шествие предхождано от Градския духов оркестър и знамена, минути преди сирените, започна церемонията. Пред паметника на един от загиналите за тази свобода - Стефан Караджа - български национален герой,революционер и войвода, съратник на Ботев, отдадохме почит и уважение към гибелта и саможертвата "..За правда, за правда и за свобода…".
Венци и цветя поднесоха от името на община Силистра кметът , д-р Юлиян Найденов и Денка Михайлова, зам.-кмет "Хуманитарни дейности", от името на Общински съвет - Силистра, д-р Мария Димитрова- председател и Валентин Перчемлиев- общински съветник, зам- областен управител Младен Минчев, клуб "Родолюбие" отдаде чест , Ростислав Павлов- секретар, зам.-кмет Мирослав Тодоров, политически партии, културни институти, училища и гражданство, почетоха на колене, подвига на героите на България.
В словото си кметът , д-р Найденов подчерта:"В пантеона на майка България лежат костите на безчет герои, с делата на възвишения си и самоотвержен живот. Днес с почит се прекланяме пред подвига на безсмъртния Христо Ботев, на неговите храбри четници, на всички знайни и незнайни герои, дали живота си за свободата и за независимостта на България.
Личността на всеки във всяко време има значение за обществото само когато безкористно му служи."
ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИЧАВИТЕ БЪЛГАРИ!


Публикувано на: 02 юни 2016 г. / Печат