Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПЕТ ЗЛАТНИ И ЕДИН БОНЗОВ МЕДАЛИ ЗА ДЖУДИСТИТЕ ОТ ОСУ "ДРЪСТЪР" - СИЛИСТРА


image 3826

С пет шампионски титли и един бронзов медал се завърнаха учениците от ОСУ "Дръстър"- Силистра, състезатели на ССКЕ "Багаин" - Силистра от Х Държавно първенство по джу-джицу за деца, юноши и девойки - система "Файтинг", провело се на 04.06.2016 г. в зала "Олимпиада", Пловдив. В него участваха 13 отбора от страната с повече от 150 състезатели, както и представителния отбор на Република Македония.
При децата втора шампионска титла за период от един месец завоюва шестокласничката Еманоела Деспова в категория 36 кг., като в средата на месец май, тя се окичи със златен медал от държавното първенство по самбо. Петокласникът Велислав Костов на своя дебют на държавното първенство в този спорт в кат. 45 кг, спечели златно отличие.
В по-голямата възрастова група при юношите багаинци завоюваха още 3 титли и един бронзов медал. Завиден стоицизъм прояви седмокласникът Танер Ружди, който с много атрактивна и ефективна борба стана за трета поредна година държавен първенец в категория 50 кг. В същата категория другият състезател Стоян Стоянов остана на трето място с бронзов медал. Четвъртият златен медал завоюва шестокласникът Марио Великов в по-леката категория - 34 кг.
Най-трудната задача в състезанието се падна на опитния и изпитан боец Йоанна Великова, кат. до 44 кг. През годината тя успя да спечели медали и от първенствата по джудо и свободна борба за девойки. Йоанна Великова се изправи срещу шампионката на югозападната ни съседка Македония и заслужено спечели първото място в своята категория.
В генералното класиране по отбори ССКЕ "Багаин" - Силистра е на трето място в система "файтиг", за което бе награден с бронзовата купа на първенството, получена от треньора Стефан Стефанов.


Публикувано на: 09 юни 2016 г. / Печат